13 Eylül 2007

Benim babam komünistti, aynı zamanda da ateistti. Bu yüzden bizim evimizde ramazan ayı filan bilinmezdi. Kimsenin oruç moruç tuttuğu yoktu çünkü. Babaannem tutuyorduysa bile pek hatırlamıyorum, herhalde kendi halinde, şaşaasız tutuyordu kadın. Ne öyle iftar yemekleri, ne de sahurlar. Ben bazen tutmaya kalkardım, ama her defasında da unutur, su filan içer, sonra da Allaha yalvarırdım noolur günah yazma diye. Sevgili babaannem, Allah 18 yaşına kadar günah yazmaz dediği için bir yandan içim de rahat olurdu, nasıl olsa 18 yaşında değilim diye ama biraz yalvarmayı ihmal etmezdim. Sonra büyüdüm ben de komünist oldum. Neyse, tüm inananların Ramazan ayını kutlarım efendim.

11 Comments:

At 5:58 ÖS, Blogger Fifi Croissant said...

Olsun Devin, biz de komünist usülü ramazan yaşarız işte, olmaz mı :)
Güllaçtı pideydi....

 
At 11:31 ÖS, Blogger evinkedisi said...

Kendim yorum yazmak için açtım ve magissa'nın yorumunu gördüm :) :) Al benden de o kadar! Oh be! Yani ben kendi adıma şöyle dicem, açlıkla maneviyat arasındaki korelasyonu hele de akşam ne çeşit etler pişecek düşüncesine odaklanmış bir 12 saatin anlamını kavramış değilim. Amaç nefsi köreltmek ve yokluğun, yoksulluğun anlamına erişmekse bu iftar sofralarının kuş sütü eksik halleri ne? Yoksul yine zavallı bir iftar sofrasına talim eder, belki yiyecek yemek bulamaz, zengin ise tam tersine...Özü unutularak yapılan makinalaşmış, olması gerekenler, korkulması gerekenler, cehennemin kapıları denilerek uygulanan bir kurallar zinciri.

Orucu ruhlarını talim etmek olarak algılayanların Ramazan Bayramları kutlu olsun.

 
At 1:35 ÖÖ, Blogger devin said...

:)
ikiniz de güzel yazmışınız...

Devin

 
At 2:14 ÖÖ, Blogger Asortik Krep said...

Bende iftara ev yerine lokantaya götürülen "akrabayı iftara aldım " mantığını anlayamadım bir türlü..Şimdi sende evde iftara alamazsın ya da lokantaya götürsen de sanki onunla yarışıyormuşsun gibi olur..ruhumu kayboldu ne? bir de artık oruç tutmayanlar oruç tutanlardan fazla da olsa oruç tutuyorum muhabbeti yapıyorlar..en çok ona bozuluyorum.Tutmuyorsan tutuyorum de me,söyle..Ya da ramazanda içtiğin şarabı kadehte iç..bardakta meyve suyu gibi değil.


okuduğum en ilginç ramazan yazısıydı senin ki :)

 
At 3:22 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

Ne tesadüf benim babam da evlendim kayınpederimde aynı çıktı neler derde yazmayayım burada Devin'cim. Valla süper bir ramazan yazısı olmuş seninkisi. Tatlım seni aradım ama çekmiyordu cebin sanırım geleceksen İstanbul'a haber ver diyecektim şeker. Öperim

Eda Suner
♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 
At 8:31 ÖÖ, Blogger Sanem said...

Seçim meselesi Devin'cim. Ne de olsa sadece insana verilmiş bu özellik. Sen de seçimini yapmışsın, hepsi bu. Bize de saygı duymak kalır. Herkes aynı olsaydı ne anlamı kalırdı bu dünyanın?
Öpüyorum seni.

 
At 11:24 ÖÖ, Blogger Aslı Cin said...

Öyle anlatmışsın ki Devin, çok güldüm çoook. Bizim ailede de her telden vardır, ve hiç kimse birbirine karışmaz.

 
At 8:32 ÖS, Blogger Nasıl geçti habersiz... said...

Tesekkür ederim :)

 
At 10:09 ÖS, Blogger devin said...

Ben teşekkür ederim efendim :)
Yorum bırakan herkese tabii...
Devin

 
At 9:45 ÖÖ, Blogger zihni örer said...

Bir teşekkür de ben isterim:))
ben de yorum bırakıyorum. Böyle açık cesur ve dürüst insanları bir arada bulmayı özlemişim.
Eskiden vardı, zamanın düzenbazlıkları insanları iki yüzlü olmaya özendirdiği bir sırradaaaa....

Bence de güzel bir ramazan yazısı olmuş, katılmadan edemedim. Ece Sultan'ımızn mekanından düştüm buraya.

Benim sülalem de tamamen şeriatçı olmasına rağmen, kimseyi incitmeden, 20 yıl farklı düşünceye (sosyalist) sahip olamım artık kabullendirebildim. 19 yaşıma kadar oruç ve namaz aralıksız yaşamımdaydı. Hayata atlınca ve kabuğumu kırınca, özgürlüğün erdemleriyle tanıştım. Neyse, yaşam öyküsüne döncek bu yazı..
Son söz:"açlıkla uslanmanın felsefesi Batsın" diyenlerdenim.

 
At 6:19 ÖÖ, Blogger Unknown said...

Betting in your city - Sporting 100
Betting ventureberg.com/ in 토토사이트 your city 출장샵 - communitykhabar Sporting 100 jancasino.com

 

Yorum Gönder

<< Home


View My Stats